Проф. д-р Милица Шкариќ ќе одржи предавање и мастерклас по пијано на 28 и 29 април на Музичката академија во Монс, Белгија.

На мастеркласот ќе учествуваат пијанисти од Белгија, Франција, Албанија и од Македонија со дела од Бах, Прокофјев, Шопен, Албениц, Шуман и др. Покрај мастеркласот, проф. д-р Шкариќ ќе одржи и предавање на тема „Интерпретација на оригиналниот Бахов текст (Уртекст) на пијаното“. Предавањето ќе се одржи на француски јазик.

Технички секретар

Лидија Јорданова
Тел: +389 32 550 200
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија

Студентски прашања

Штип - Видан Лазарев

Тел: +389 32 550 063

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Секретар

д-р Снежана Бардарова

Тел: +389 32 550 986

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.