Одделот за џез студии при Музичката академија на УГД ќе учествува на еден од најпрестижните џез и блуз фестивали во регионот во Кикинда, Србија.

На фестивалот настапуваат и поранешни студенти на УГД кои дипломирале во класата на проф. Сашо Поповски или во класата на проф. Тони Китановски. Двајцата професори од Музичката акдемија, исто така, ќе имаат свој настап. Покрај музичките изведби тие ќе одржат и работилници за сите заинтересирани.

Фестивалот се одржува од 8 до 11 ноември во Кикинда, Србија.

Технички секретар

Лидија Јорданова
Тел: +389 32 550 200
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија

Студентски прашања

Штип - Видан Лазарев

Тел: +389 32 550 063

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Секретар

д-р Снежана Бардарова

Тел: +389 32 550 986

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.