Студентите на Катедрата за етнокореологија при Музичката академија обединети во Ансамблот „Македонија“ со целовечерен перформанс на традиционална музика и игра ги освоија срцата на публиката во Прилеп.

Уметниците изведувајќи ги сценските адаптации „Остана постана“, „Седнал Марко“, „Гачки“, „Каршијак“, орото Чангулово изнудија позитивни критики, а со сценската адаптација „Шетнала се Јана“ која беше вратена на бис добија стоечки аплаузи. Уживајте во дел од фотографиите.
Технички секретар

Лидија Јорданова
Тел: +389 32 550 200
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија

Студентски прашања

Штип - Видан Лазарев

Тел: +389 32 550 063

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Секретар

д-р Снежана Бардарова

Тел: +389 32 550 986

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.