На 27 и 28 април на Музичката академија во Загреб, Хрватска, се одржа 1. Фестивал за флејта за професори и студенти од музичките академии во регионот (Словенија, Македонија, Хрватска, Црна Гора, Босна и Херцеговина и Србија) на кој проф.

Златка Митева и проф. Наташа Трбојевиќ во салата „Благоје Берса“ одржаа целовечерен концерт со композиции од македонски автори. На истиот концерт настапија и студентите од класата на проф. м-р Златка Митева, Билјана Биљарска и Соња Ралева.

Фестивалот ќе се одржува на секои две години и наредниот фестивал ќе биде одржан на Музичката академија во Нови Сад, Србија, на 24 и 25 април 2021 година.

Технички секретар

Лидија Јорданова
Тел: +389 32 550 200
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија

Студентски прашања

Штип - Видан Лазарев

Тел: +389 32 550 063

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Секретар

д-р Снежана Бардарова

Тел: +389 32 550 986

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.