Прв уписен рок

24.8.2023 год. (четврток)

Втор уписен рок

7.9.2023 год. (четврток)

Трет уписен рок

19.9.2023 (вторник)

 

ПРВ ДЕЛ

10.00 часот – Училница бр. 11 и 12

 

 • Солфеж 

Солфеж полагаат кандидатите на студиските програми:

 • Теорија на музиката и музичка педагогија,
 • Жичени и дувачки инструменти,
 • Пијано,
 • Соло пеење,
 • Етнокореологија.

 

11.00 часот – Училница бр. 11 и 12

 

 • Основи на хармонија (Основи на хармонија полагаат кандидатите, на студиската програма МТТП).

 

10.00 часот – Џез кабинет

 • Џез солфеж

Џез солфеж полагаат кандидатите на џез студии.

 

ВТОР ДЕЛ

11.00 часот – Концертна сала на МА

 • Жичени и дувачки инструменти
 • Соло пеење

 

12.30 часот – Концертна сала

 • Пијано

 

13.30 часот – Концертна сала

- Етнокореологија

 

11.00 часот – Училница бр. 26

 

 • Пијано (МТТП)

 

11.00 часот – Џез кабинет

- Џез студии – матичен инструмент

 

Објавување на прелиминарни резултати од приемните испити:

25 август,

11 септември,

20 септември.

 

Технички секретар

Лидија Јорданова
Тел: +389 32 550 200
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија

Студентски прашања

Штип - Невенка Ронкова

Тел: +389 32 550 081

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Секретар

д-р Снежана Бардарова

Тел: +389 32 550 986

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.