Во текот на јуни студентите и професорите од класите по флејта, соло пеење, кларинет, пијано, виолина, гитара и камерна музика подготвија повеќе видео настапи, изведувајќи композиции кои заедно со своите ментори ги работеа во изминатиот семестар, со што симболично, наместо класичен завршен концерт пред публика, се споија во едно видео кое сепак станува достапно до сите слушатели и посетители. 

Повеќе...

Формирањето на џез-одделот на Универзитетот „Гоце Делчев“ во Штип е од есенцијално значење за развојот на современата македонска џез-сцена поради фактот што нејзините чинители своето џез-образование го стекнуваат токму на одделот, вели професорот Сашо Поповски.

Повеќе...

Музичката академија при УГД во соработка со Џез арт центарот во Подгорица и Музичката академија во Белград, од 24 до 30 април, ќе реализираат заеднички биг-бенд проект во Црна Гора.

Повеќе...

Уште еден успешен настап на дуо „Грациозо“, кое е во состав: д-р Невенка Дуковска (пијано), вонреден професор на Музичката академија при Универзитетот „Гоце Делчев“ во Штип и м-р Кристина Палија (сопран).

Повеќе...

Професори и студенти од Музичката академија на Универзитетот „Гоце Делчев“ ќе учествуваат на четвртото издание на Интернационалниот џез фестивал „ Џез фабрика фестивал Битола 2021 - Jazz Factory Festival“, кое ќе се одржи  од 1 до 3 јули 2021 на сцената на НУ Народен театар Битола.

Повеќе...

Музичката академија при Универзитет „Гоце Делчев“, во согласност со актуелната ковид ситуација, направи видеоразгледница во вид на концерт за сите љубители на класичната музика.

Повеќе...

Технички секретар

Лидија Јорданова
Тел: +389 32 550 200
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија

Студентски прашања

Штип - Видан Лазарев

Тел: +389 32 550 063

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Секретар

д-р Снежана Бардарова

Тел: +389 32 550 986

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.