39. издание на Скопски џез фестивал се одржува од 14 до 17 октомври, со концерти во живо на познати изведувачи од Македонија и од Европа.

Концертите се одржуваат во салата на Националната опера и балет. Меѓу претставниците од Македонија во голем дел учествуваат и музичари кои биле или се дел од Музичката академија на Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип.

На 15 октомври (среда), во 21.45 часот, настап ќе имаат Антонио Китановски и неговиот Litle big band, а во сабота, 17 октомври, концерт на Сашо Поповски трио, кои во рамките на фестивалот ќе го промовираат и својот петти албум.

Годинава, сите концерти ќе бидат пренесувани во живо на Македонската телевизија, а обезбеден е и стриминг на следниов линк:

 

Технички секретар

Лидија Јорданова
Тел: +389 32 550 200
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија

Студентски прашања

Штип - Видан Лазарев

Тел: +389 32 550 063

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Секретар

д-р Снежана Бардарова

Тел: +389 32 550 986

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.