Организацијата  „Balkan Jazz Orchestra” распиша повик за млади композитори од Балканот, меѓу кои и за композитори од Република Северна Македонија.

Организацијата на фестивалот е заедничка со професори од Музичката академија на УГД и на него можат да земат учество сите заинтересирани студенти на Универзитетот.

Композиторите мораат да бидат над 18 години и да исполнуваат одредени технички критериуми.

Целосниот повик и линковите за апликација можат да се најде на следниот линк

http://www.jazzartassociation.org/balkan-youth-jazz-orchestra/balkan-youth-jazz-orchestra-open-call-for-composers/.

Технички секретар

Лидија Јорданова
Тел: +389 32 550 200
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија

Студентски прашања

Штип - Видан Лазарев

Тел: +389 32 550 063

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Секретар

д-р Снежана Бардарова

Тел: +389 32 550 986

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.