Музичката академија при Универзитет „Гоце Делчев“, во согласност со актуелната ковид ситуација, направи видеоразгледница во вид на концерт за сите љубители на класичната музика.

Во овој видеоконцерт учествуваат вкупно 11 учесници, под менторство на своите професори од Музичката или Филмската академија (Катедрата по танц). Концертот е дел од активностите на Универзитетот по повод патронатот и 14-годишнината од основањето. Во концертот можете да ги видите.

1. Pablo de Sarasate - Spanish Dance No.1 "Malaguena" Op. 21

Исполнува: Лилјана Каракашева - ВИОЛИНА, класа: проф. м-р Софија Никоска

пијано придружба: проф. м-р Наташа Трбојевиќ

2. "Identities" - History of an extended dream

Катедра за Современ танц

кореографија: проф. д-р Рисина Рисимкин, музика: проф. м-р Антонијо Китановски

3. A. Scarlatti "O cessate di piagarmi"

исполнува Јордан Пилатов  - СОЛО ПЕЕЊЕ

класа: проф. м-р  Борис Трајанов, пијано придружба:  Елена Сиљановска

4. C. Debussy "Valce Romantique"

исполнува: Милена Маноилова - ПИЈАНО

класа: проф. д-р Татјана Џорлева

5. Francis Poulens - Sonata for clarinet and piano, I Allegro tristamente

исполнува: Стефан Стефанов - КЛАРИНЕТ

класа: проф. д-р Бланко Павловски, пијано придружба: проф. м-р Наташа Трбојевиќ

6. Pierre - Octave Ferround - Two Pieces for flute I. Bergere captive  II. Jade

исполнува: Тамара Лазарова - ФЛЕЈТА

класа: проф. м-р Златка Митева

7. "Idle Moments"

Катедра за Џез студии

исполнуваат: Александар Бошков - ГИТАРА, Драган Теодосиев - ПЕРКУСИИ, Андрера Мирческа - БАС

8. Johann Kaspar mertz "Elegie"

исполнува: Горан Тонев - ГИТАРА

класа: проф. м-р Дејан Лазаревски

9. "Kotel"

Катедра за Современ танц

кореографија: проф. д-р. Рисима Рисимкин, музика: проф. м-р  Антонијо Китановски

10. П. И. Чайковский „Нет, только тот, кто знал“

исполнува Јордан Пилатов - СОЛО ПЕЕЊЕ

класа: проф. м-р Борис Трајанов, пијано придружба: Елена Сиљановска

11. Antonin Dvorak - Slavonic Dance op 72, Nr.2

исполнуваат: Марија Стојанова, Александра Здравева - ПИЈАНО

класа: проф. м-р Наташа Трбојевиќ

 

Технички секретар

Лидија Јорданова
Тел: +389 32 550 200
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија

Студентски прашања

Штип - Видан Лазарев

Тел: +389 32 550 063

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Секретар

д-р Снежана Бардарова

Тел: +389 32 550 986

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.