Џез музичарот Федерико Пасучи одржа мастер клас пред студентите на Музичката академија при УГД. Тој е љубител на балканската музика, а на Универзитетот „Гоце Делчев“ е по покана на деканот Тони Китановски.

- Ова ми е трет пат како доаѓам во Македонија. Музиката тука е многу интересна, јас генерално сум љубител и истражувач на музиката од Балканот. Има добра музика, а тука сум одржал и неколку концерти - вели Федерико.

Тој на Музичката академија мастер класот го одржа заедно со професорот Гоце Мицанов. Пред студентите претставија карактеристики на традиционалната музика на Балканот преку џез варијанти. Целосниот разговор со Федерико погледнете го во интервјуто во продолжение.

Технички секретар

Лидија Јорданова
Тел: +389 32 550 200
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија

Студентски прашања

Штип - Невенка Ронкова

Тел: +389 32 550 081

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Секретар

д-р Снежана Бардарова

Тел: +389 32 550 986

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.