Во периодот што следува, УСАИД и Американското катче реализираат повеќе настани низ Македонија, по повод 30 годишнината од партнерството помеѓу Македонија и УСАИД.

Проектот е насловен како „Инспирирајте се од иднината“, а студентите од Музичката академија при Универзитетот „Гоце Делчев“ се гости на секој настан кој се одржува во вкупно осум градови: Охрид, Штип, Тетово, Кавадарци, Струмица, Битола, Куманово и Скопје. Караванот го предводат млади луѓе, студенти, средношколци, уметници, а УГД го претставуваат студентите Петар Марковски на гитара, Јован Цветковиќ на клавијатури, Андреј Крстевски на бас, Теодор Јаневски на тапани и Валерија Шојлевска - џез пеење, а под менторство на проф. Тони Китановски.

Видео

 

Технички секретар

Лидија Јорданова
Тел: +389 32 550 200
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија

Студентски прашања

Штип - Невенка Ронкова

Тел: +389 32 550 081

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Секретар

д-р Снежана Бардарова

Тел: +389 32 550 986

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.