На престижниот универзитет  The Palacky Univesity, Faculty of Education, на Катедрата за музичка педагогија предавање одржаа проф. д-р Стефанија Лешкова-Зеленковска и проф. д-р Валентина Велковска-Трајановска, професорки на Музичката академија при УГД - Штип.

Тема на предавањето беа македонските композитори и нивните врвни уметнички остварувања.

При посетата професорките имаа средба со проректорот за настава на Универзитетот, проф. д-р Вит Жоухар, на којашто ги утврдија идните планови и насоки за соработка меѓу двата универзитета.

 Оваа институција се вбројува меѓу најстарите централноевропски универзитети, со огромна традиција, основан во 16 век, најстариот во Моравија, а втор најстар универзитет во Република Чешка, во моментов еден од најдобро рангираните во светот, според интернационалните рангирања.

Технички секретар

Лидија Јорданова
Тел: +389 32 550 200
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија

Студентски прашања

Штип - Невенка Ронкова

Тел: +389 32 550 081

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Секретар

д-р Снежана Бардарова

Тел: +389 32 550 986

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.