На 25.12.2015 година, понеделник, во фоајето на Македонската Опера и Балет, солистички концерт одржаа Бранко Павловски на кларинет и Емилија Потевска Попивода на пијано, во рамките на циклусот концерти „Pro Musica“ на Сојузот на Музички Уметници на Македонија.

Павловски и Потевска се професори на Музичката Академија на УГД во Штип со богата интернационална музичка кариера и вистински претставници на македонската култура во светот. Тие настапувале во САД, Јапонија, Англија, Франција, Германија, Белгија, Австрија, Унгарија, Чешка, Словачка, Полска, Италија, Бугарија, Хрватска, Србија, Црна Гора...

На програмата беа изведени дела од класичната музика кои содржат џез идиом од следниве композитори: Р. Вагнер, Л. Берштајн, Ф. Пуланк, А. Пјацола, А. Гргин. Задоволната публика ги награди со долг аплауз и овации, по што тие на бис ја изведоа концертната пиеса Џез Пејач од К. Лоури.   

Технички секретар

Лидија Јорданова
Тел: +389 32 550 200
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија

Студентски прашања

Штип - Видан Лазарев

Тел: +389 32 550 063

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Секретар

д-р Снежана Бардарова

Тел: +389 32 550 986

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.