На 18 декември 2017 г. на Музичката академија на УГД во Штип концерт одржа камерното дуо Љубиша Кировски на виолина и Маја Шутевска-Кировска на пијано.

Повеќе...

Професорите од Музичката академија при  УГД, проф. м-р Златка Митева, проф. д-р Бранко Павловски и доц. м-р Наташа Трбојевиќ, на 8 ноември 2017 година одржаа целовечерен концерт на Музичката академија „Франц Лист“ во Печ, Унгарија,  која има 450-годишна традиција од своето постоење.

Повеќе...

На 25.12.2015 година, понеделник, во фоајето на Македонската Опера и Балет, солистички концерт одржаа Бранко Павловски на кларинет и Емилија Потевска Попивода на пијано, во рамките на циклусот концерти „Pro Musica“ на Сојузот на Музички Уметници на Македонија.

Повеќе...

На 18 октoмври во Уметничката галерија „Безистен“ во Штип и на 26 октомври во Музејот „Борис Христов“ во Софија, Бугарија, се одржаа два  концерти насловени  „Вечер на македонски автори“, на кои беа изведени дела за флејта и пијано од македонски композитори од неколку генерации.

Повеќе...

Технички секретар

Лидија Јорданова
Тел: +389 32 550 200
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија

Студентски прашања

Штип - Видан Лазарев

Тел: +389 32 550 063

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Секретар

Ванчо Павлов

Тел: +389 32 550 043

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.