Џез одделот при Музичката академија – УГД,  Штип, активно учествува во реализацијата на  Интернационалниот џез фестивал „Jazz Factory Festival“ преку концерти на професорите и студентите на одделот.

Фестивалот ќе се одржи од 18 до 21 мај 2018 година во Битола, а Музичката академија при УГД со свои настапи ќе ја претставуваат Антонијо Китановски, Сашо Поповски, Васил Хаџиманов, Иван Бејков и Виктор Филиповски.

Водени од идејата за културна децентрализација во Република Македонија, како и концертна промоција на Музичката академија, одделот активно се вклучува и во делот на работилници и дискусии со културните работници и новинарите. Овој тип на фестивали се база за формирање на млада публика, споделување на искуства од реномирани артисти, музички маркетинг и букинг, како и зголемување на интересот кај идните кандидати на одделите на Музичката академија при Универзитетот „Гоце Делчев“ - Штип.

Технички секретар

Лидија Јорданова
Тел: +389 32 550 200
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија

Студентски прашања

Штип - Видан Лазарев

Тел: +389 32 550 063

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Секретар

д-р Снежана Бардарова

Тел: +389 32 550 986

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.