Во четврток 7 јуни со почеток во 17 ч. во концертната сала на Музичката академија при УГД - Штип, трио Парнасус ќе одржи целовечерен камерен концерт.

Триото во состав проф. д-р Милица Шкариќ - пијано, проф. м-р Паскал Краповски - виолончело и Гонца Богоромова-Краповска - сопран ќе изведе дела од Андре Превин, Џејмс Хајвард, Герхард Дајс, Пирзади Ниса Инајат Кан, Дамјан Темков и Михајло Михајловски. Триото ќе одржи концерти и во Тетово на 6 јуни во ДМУ „Тодор Скаловски-Тетоец“ со почеток во 17 ч. и на 8 јуни во Домот на културата во Струмица со почеток во 20 ч.

На концертите ќе присуствува и англискиот композитор Џејмс Харвард, чија композиција напишана за триото Парнасус ќе доживее светска премиера. 

Технички секретар

Лидија Јорданова
Тел: +389 32 550 200
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија

Студентски прашања

Штип - Видан Лазарев

Тел: +389 32 550 063

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Секретар

д-р Снежана Бардарова

Тел: +389 32 550 986

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.