Во петок (23.2.2018 г.) Динко Стапинчев и Доминика Робе ќе одржат концерт на класична музика во просториите на Музичката академија. Концертот ќе започне во 14 часот во концертната сала на Музичката академија при УГД.

Повеќе...

На 25.12.2015 година, понеделник, во фоајето на Македонската Опера и Балет, солистички концерт одржаа Бранко Павловски на кларинет и Емилија Потевска Попивода на пијано, во рамките на циклусот концерти „Pro Musica“ на Сојузот на Музички Уметници на Македонија.

Повеќе...

На 18 декември 2017 г. на Музичката академија на УГД во Штип концерт одржа камерното дуо Љубиша Кировски на виолина и Маја Шутевска-Кировска на пијано.

Повеќе...

Професорите од Музичката академија при  УГД, проф. м-р Златка Митева, проф. д-р Бранко Павловски и доц. м-р Наташа Трбојевиќ, на 8 ноември 2017 година одржаа целовечерен концерт на Музичката академија „Франц Лист“ во Печ, Унгарија,  која има 450-годишна традиција од своето постоење.

Повеќе...

Технички секретар

Лидија Јорданова
Тел: +389 32 550 200
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија

Студентски прашања

Штип - Видан Лазарев

Тел: +389 32 550 063

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Секретар

д-р Снежана Бардарова

Тел: +389 32 550 986

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.