Џез одделот при Музичката академија – УГД,  Штип, активно учествува во реализацијата на  Интернационалниот џез фестивал „Jazz Factory Festival“ преку концерти на професорите и студентите на одделот.

Повеќе...

Во петок (23.2.2018 г.) Динко Стапинчев и Доминика Робе ќе одржат концерт на класична музика во просториите на Музичката академија. Концертот ќе започне во 14 часот во концертната сала на Музичката академија при УГД.

Повеќе...

Фестивалот „Денови на македонска музика“ е најголемиот саем на македонското музичко творештво и вистински промотор на новата музика, а годинава се одржува по 41. пат, од 22 март до 5 април.

Повеќе...

На 18 декември 2017 г. на Музичката академија на УГД во Штип концерт одржа камерното дуо Љубиша Кировски на виолина и Маја Шутевска-Кировска на пијано.

Повеќе...

Технички секретар

Лидија Јорданова
Тел: +389 32 550 200
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија

Студентски прашања

Штип - Видан Лазарев

Тел: +389 32 550 063

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Секретар

д-р Снежана Бардарова

Тел: +389 32 550 986

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.